Komende activiteiten voor EMDR Nederland

De Vereniging EMDR Nederland organiseert een aantal activiteiten ter deskundigheidsbevordering van haar leden, zoals drie keer per jaar een netwerkavond met presentaties over EMDR. De toegang daarvan is gratis voor leden. Niet-leden die een door de Vereniging EMDR Nederland geaccrediteerde opleiding hebben gehad, hebben toegang tegen betaling en alleen indien er plaats is (leden hebben voorrang). Daarnaast worden er ook workshops georganiseerd. Klik hier voor Algemene voorwaarden onderwijs en Klachtenprocedure.

Het 11e EMDR Congres wordt georganiseerd op

zaterdag 7 april 2018!

Met op vrijdag 6 april de preconference workshop.

Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

Open hier de nascholingsagenda in PE-online:

Workshops

EMDR Netwerkavond NOORD
Dinsdag 21 november 2017

Lezing door Sandra Veenstra
“Werken met somatische dissociatie en chronische pijn tijdens EMDR”

Locatie: zaal in het Hampshire Plaza Hotel te Groningen
Adres: Laan Corpus den Hoorn 300, 9728 JT Groningen
Tijd: 19:30-21:30 uur, vanaf 19:00 uur is de zaal open (koffie/thee)
Accreditatie VEN: 2 punten

Wij adviseren u in te schrijven!

In deze presentatie zal Sandra Veenstra haar praktijkervaringen delen in het werken met complexe somatische verschijnselen tijdens de behandeling met EMDR. Het ‘somatisch dissociëren’ en de relatie met chronische pijn komt specifiek aan bod en diverse tips en trucs worden doorgenomen om de creativiteit te stimuleren voor het verbeteren van EMDR behandelingen. De deelnemers van de avond zullen de mogelijkheden gedemonstreerd krijgen met praktische oefeningen en video.

Biografie

drs. A.C. Veenstra

Mw. drs. A.C. Veenstra (Sandra, 51 jaar) is klinisch psycholoog – psychotherapeut / Cognitief gedragstherapeut en supervisor/ EMDR practitioner. Ze studeerde in Leiden, werkte in ziekenhuizen in de periode 1989 t/m 2007 en specialiseerde zich in de behandeling van somatoforme stoornissen, met name chronische pijn. Ze is sinds 2008 werkzaam in een eigen praktijk in Tiburg gericht op somatoforme stoornissen en traumaverwerking. In 2010 had ze met Carlijn de Roos een internationale publicatie met het wetenschappelijk onderzoek naar EMDR bij fantoompijn. Vanaf 2005 verzorgt Sandra nationaal en internationaal lezingen en workshops over de toepassing van EMDR en recente kennis over de hersenen op de problematiek van chronische pijn.

Je kunt je hier inschrijven:

Netwerkavonden

Lezing door Lana Epstein
Maandag 6 november 2017

Deze netwerkavond heeft reeds plaatsgevonden. De handouts zijn beschikbaar via deze link.