Exposure als aanvulling op EMDR: de nieuwste inzichten
3 september 2017
EMDR versus CGT bij de behandeling van een paniekstoornis
7 september 2017

Workshop Dolores Mosquera | 12 en 13 oktober 2017

Nagenietend van de zomer dienen de eerste tekenen van de herfst zich aan. Maar niet getreurd, de VEN heeft een geweldige EMDR najaarsBOOST georganiseerd. Onze Spaanse collega Dolores Mosquera geeft op 12 en 13 oktober een twee daagse workshop over het model “progressive approach” bij dissociatieve stoornissen en complexe PTSS. Deze werkwijze legt sluit goed aan bij de effecten van emotionele mishandeling en verwaarlozing. Een niet te missen workshop door onze gerenommeerde collega; zij is een expert in het behandelen van complexe trauma en persoonlijkheidsproblematiek met EMDR.

We zijn zeer verheugd dat we twee hele dagen kunnen aanbieden zodat er ruim de gelegenheid is om deze ‘progressive approach’ te leren: een waardevolle aanvulling op uw kennis en kunde van de Nederlandse modellen. Deze werkwijze richt zich op:

  1. Het werken met vermijding en wantrouwen (en de kerncognitie ‘Ik ben tot last’).
  2. De gevolgen van het misbruik m.b.t. het niet kunnen voelen en erkennen van gevoelens en behoeften.
  3. Het interne conflict tussen het gezonde deel van de persoonlijkheid en de dissociatieve delen (en dan met name de kritische en agressieve delen).

Het goed kunnen begrijpen van hoe de onderliggende dissociatie is georganiseerd in de persoonlijkheid verhoogt de kans van slagen van de EMDR behandeling. Een progressieve aanpak is een geheel andere werkwijze dan direct het trauma aanpakken.

Dit is ook vaak niet mogelijk vanwege de hoge mate van dissociatie. Stap voor stap aan het werk gaan, het interne conflict aangaan met behulp van EMDR is de focus van de behandeling en dit wordt aan de hand van videomateriaal helder uitgelegd.

Wij raden je deze workshop absoluut aan om je toolkit te vergroten en hopen je te mogen verwelkomen op 12 en 13 oktober in Amersfoort.

De VENWEN commissie

Schrijf je hier in.