Bestuur Vereniging EMDR Nederland

Het dagelijks bestuur van Vereniging EMDR Nederland voert ons beleid uit. Dat beleid is bepaald en vastgesteld door onze leden.
De leden van het dagelijks bestuur zitten ook in ons algemeen bestuur. Voorzitter Carlijn de Roos leidt het dagelijks bestuur, de overige leden ondersteunen haar in de uitvoering: Hans-Jaap Oppenheim en Ad de Jongh.

Maak kennis met de 5 leden van het bestuur.

Wij stellen ons graag aan je voor!

Het (dagelijks) bestuur overlegt regelmatig en staat altijd open voor ideeën en suggesties.

Bestuur

Annemieke Driessen

VOORZITTER | Klinisch psycholoog - Psychotherapeut

EMDR supervisor | PsyQ Haaglanden, afdeling Psychotrauma


Annemieke Driessen is klinisch psycholoog – psychotherapeut en werkzaam bij PsyQ Haaglanden, afdeling Psychotrauma. Zij is EMDR supervisor, supervisor VGCt, en psychotraumatherapeut NtVP. Zij is namens de VEN afgevaardigd in de ledenraad van P3NL.

Rik Knipschild

PENNINGMEESTER | GZ-psycholoog en in opleiding tot epidemioloog.

Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie


Rik Knipschild werkt als behandelcoördinator op een psychiatrische crisisafdeling van Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie en is geschoold tot psychotraumatoloog, Hij werkt parttime in de klinische praktijk en parttime als promovendus.

Iva Bicanic

BESTUURSLID | Klinisch psycholoog | Hoofd Landelijk Psychotraumacentrum

UMC Utrecht


Iva Bicanic is klinisch psycholoog en hoofd van het Landelijk Psychotraumacentrum in het UMC Utrecht. Zij heeft verschillende behandelmethodieken ontwikkeld voor slachtoffers van seksueel geweld en promoveerde op het onderwerp verkrachting. Tevens coördineert zij de uitrol van het Centrum Seksueel Geweld voor acute verkrachtingsslachtoffers naar 16 locaties in Nederland. Iva doet samen met Ad de Jongh de hoofdredactie van het EMDR Magazine.

Sjef Berendsen

BESTUURSLID | Klinisch Psycholoog - Psychotherapeut

EMDR Trainer | Psytrec


Sjef Berendsen is klinisch psycholoog – psychotherapeut, en werkzaam bij het innovatieve PsychoTrauma Expertise Centrum (PSYTREC) te Bilthoven als directeur Zorg. Daarnaast geeft hij cursussen, lezingen en workshops op het gebied van chronische en acute traumatisering en de diagnostiek en psychotherapie van PTSS voor diverse doelgroepen: bedrijfs- en verzekeringsartsen, huisartsen, psychiaters, (bedrijfs-) psychologen, maatschappelijk werkers, personeelsfunctionarissen, leidinggevenden, etc. Hij is supervisor voor de Vereniging EMDR Nederland (VEN) en de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve Therapie en EMDR Europe trainer. Verder is hij voorzitter van de Humanitarian Assistance Programs Nederland.

Tilly Koolstra

BESTUURSLID | ‎Klinisch psycholoog - psychotherapeut | EMDR supervisor

EMDR SUPERVISOR | Psytrec


Tilly Koolstra is klinisch psycholoog –psychotherapeut en is werkzaam als adjunct-directeur Zorg bij PSYTREC, het innovatieve psychotrauma expertisecentrum in Bilthoven. Daarnaast heeft zij een eigen praktijk voor psychotherapie, leertherapie en supervisie in Utrecht. Zij is gecertificeerd traumatherapeut NtVP en supervisor voor de VEN, VGCt, NVP en VKJP. Daarnaast is zij leersupervisor en leertherapeut. Ze is gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie, EMDR en schematherapie.

Organogram

Klik hier (button) voor de organisatiestructuur van Vereniging EMDR Nederland