EMDR bij zwangeren
1 oktober 2018
Informatiebijeenkomsten Verbeterde Meldcode
1 november 2018

Liesbeth Mevissen wint Jan van Dijk award

Liesbeth Mevissen en Wieke Vink zijn de winnaars van de Jan van Dijk Victimology and Victims’ Rights Award. Zij ontvingen deze prestigieuze prijs uit handen van Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming. De Jan van Dijk Award is een initiatief van Fonds Slachtofferhulp en het Ministerie van Justitie en Veiligheid en beloont wetenschappelijk onderzoek op het gebied van victimologie, de rechten en/of hulpverlening aan slachtoffers.

Volgens de jury geven de beide winnaars, ieder op hun eigen manier, belangrijke inzichten over de positie van bepaalde slachtoffergroepen. De jury roemt beide onderzoeken vanwege creativiteit, wetenschappelijke degelijkheid en potentie voor vervolgonderzoek.

Promotieonderzoek naar diagnose en behandeling van PTSS bij slachtoffers met verstandelijke beperking

Winnaar Liesbeth Mevissen deed promotieonderzoek aan de UvA naar de diagnose en behandeling van PTSS bij slachtoffers met een verstandelijke beperking. Liesbeth ontwikkelde zelf een diagnostische tool voor deze grote groep slachtoffers. De jury prijst het onderzoek vanwege het belang voor hulpverlening en de grote maatschappelijke relevantie. Ze legt volgens de jury een grote blinde vlek bloot.

 

Het gehele artikel is hier te lezen:

Winnaars Jan van Dijk Victimology and Victims’ Rights Award bekend